Taistelu Elon Muskin ja Mark Zuckerbergin välillä: katsaus kahden kuukauden lupauksiin ja bluffeihin (2024)

Kaksi miljardööriä jatkoivat kommunikointia mahdollisesta yhteenotosta MMA-ottelun aikana, ennen kuin Metan pomo rauhoittui.

Kaksi suurimmista tekniikan miljardööreistäkohtaavat toisensa paljain käsin innostuneen yleisön edessä, kaikki lähetetään suorana Internetissä. Kaukaa haettu skenaario MMA (mixed martial arts) -taistelusta Meta-ryhmän pomon Mark Zuckerbergin ja X:n (entisen Twitterin) omistajan Elon Muskin välillä on pitänyt Internetin käyttäjät jännityksessä kesäkuun lopusta lähtien. Nykyään se näyttää lopullisesti haudatulta.

Viime sunnuntaina Mark Zuckerberg rauhoitti asiat ja kehotti Internetin käyttäjiä olemaan ottamatta vakavasti sitä, mitä hänen kilpailijansa sanoo tästä taistelusta."On aika siirtyä eteenpäin", jopa toimitusjohtaja kirjoitti. Viesti, joka päättää useiden viikkojen epätavallisen keskustelun kahden pomon välillä. Viimeksi mainitut ovat myötävaikuttaneet heidän julkisuuteensa, vaikka se merkitsisi heidän sosiaalisten verkostojensa kohtaamien vaikeuksien unohtamista.

  • 20. kesäkuuta: "Olen valmis häkkitaisteluun »

Kaikki alkoi kesäkuun lopussa, kun pitkäaikaiset kilpailijat Elon Musk ja Mark Zuckerberg haastoivat toisensa sosiaalisten verkostojen kautta. Vaihdon kohokohta, Teslan pomo lähettää seuraavan viestin Twitter-tililleen: "Olen valmis häkkitaisteluun», viitaten häkkiin, jossa MMA (mixed martial arts) yhteenotot tapahtuu. Ei yksi eikä kaksi, Mark Zuckerberg vastaa hänelle Instagramissa: "Lähetä minulle osoite». «Vegasin kahdeksankulmio» tarjoaa Elon Musk viitaten kuuluisaan UFC-halliin, joka on Yhdysvaltojen tärkein MMA-kilpailuorganisaatio.

Ei vaadi paljoa saada aikaan lukemattomia reaktioita sosiaalisessa mediassa. "vuosisadan taistelu» kahden teknologiamogulin välillä tulee keskustelunaihe kuten mistä tahansa muusta:Missä tämä järjestetään?», «Kun?», «Kommentti?»,"Onko tämä todella vakavaa?". Artikkelit ja twiitit seuraavat toisiaan ja jokaisella on mielipiteensä siitä, kumpi kahdesta miljardööristä todennäköisimmin voittaa taistelun. Mark Zuckerberg on suosikki: Metan pomo on kamppailulajien ystävä ja osallistuu jiu-jitsu-kilpailuihin, joista hän julkaisee säännöllisesti videoita omiin sosiaalisiin verkostoihinsa.

Elon Musk on omalta osaltaan ylpeä siitä, että hän ei ole koskaan harrastanut urheilua, mutta miehellä on ollut kuhinaa jo pitkään. Huhujen ruokkimiseksi hän ehdotti tapahtuman tapahtuvan Colosseumilla Italiassa ja väitti aloittaneensa harjoittelun, jonka pienimmät yksityiskohdat hän julkaisi verkkoihin. Ranskan puolella Nîmesin matkailutoimisto tarjoaa omia areenoitaan taisteluun 1. heinäkuuta julkaistussa twiitissä.

  • Taustalla X:n ja Threadsin yhteentörmäys

Tämän enemmän kuin mediavaihdon taustalla järjestetään kilpailusosiaalisen median markkinat. Sen jälkeen kun Elon Musk osti sosiaalisen verkoston Twitterin lokakuussa 2022 44 miljardilla dollarilla, Meta-ryhmä ei ole koskaan piilottanut aikomustaan ​​hyödyntää alustan vaikeuksia oman vaihtoehdon käynnistämiseksi.

Tämä kilpaileva sovellus, nimeltään Threads, otettiin lopulta käyttöön noin 40 maassa 5. heinäkuuta, ja se saavutti 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää alle viikossa, mikä on ennätys. Onnistunut laukaisu, joka herättää uusia sanallisia hyökkäyksiä kahden pomon välillä. Elon Musk syyttää erityisesti kilpailijaansa siitä, että tämä oli rekrytoinut vapaaehtoisesti useita entisiä työntekijöitään ja varastanut hänen liikesalaisuutensalaajenna säikeet. Nopeasti kuitenkin Zuckerbergin kilpailevan alustan päivittäisten kävijöiden määrä romahti.

  • 6. elokuuta: ensimmäiset epäilykset heräävät

Elon Musk kertoi jälleen taistelusta 6. elokuuta. "Ensimmäinen jakso lähetetään», vakuuttaa miljardööri sosiaaliseen verkostoon lähetetyssä viestissä, jossa täsmennetään, ettäkaikki tuotto lahjoitetaan veteraaneja auttaville järjestöille».

Näyttää siltä, ​​​​että tapa kääntää huomio pois sosiaalisen verkoston uusista muutoksista sataavasta kritiikistä. Vähän ennen miljardööri nimesi alustan uudelleen "X», jonka tavoitteena on kääntää Twitter-brändin sivu lopullisesti. Samaan aikaan alusta leikkaa monia palveluita vakuuttaakseen käyttäjänsä tilaamaan maksullisen Blue-palvelun, josta laskutetaan hieman alle 10 dollaria kuukaudessa ja jonka avulla voit hankkia sertifioinnin valintamerkin, mutta myös käyttääTweetDeckissä,tai voidakseen vaihtaa ilman rajoituksia käyttäjien välillä.

Mutta lakka alkaa halkeilla. Threadsissa Mark Zuckerberg sanoo, ettei hän enää todella usko yhteenottoon tapahtuvan. Jos hän ehdotti ottelun päivämääräksi elokuun 26. päivä, Elon Musk ei olisi seurannut sitä. Toinen epäilyttävä tekijä: jälkimmäinen vahvistaa 7. elokuuta"Ota magneettikuvaus niskasta ja selästä"ja leikkaus saattaa olla tarpeen.

Lue myösMurtaako Elon Musk Twitterin lopullisesti?

  • 11. elokuuta: hypoteesi pyyhkäisi nopeasti pois Colosseumista

Teslan pomo herätti elokuun 11. päivänä spekulaatiot: Italian hallitus olisi antanut suostumuksensa ottelun järjestämiseen "eeppinen paikka». «Kaikki kamerakentässä on kuten antiikin Roomassa, joten ei mitään modernia», ilmoitti Elon Musk 11. elokuuta, joka tarkensi, että ottelu lähetetään yhdessä X:ssä ja Meta-ryhmän sosiaalisissa verkostoissa.

Italian kulttuuriministeri vahvistaa lehdistötiedotteessa keskustelevansa miljardöörin kanssa "ja suuri hyväntekeväisyystapahtuma, joka herättää historiaa"maasta. Summa, joka voitaisiin nostaa, on arviolta "useita miljoonia euroja, lahjoitetaan kahdelle italialaiselle lastensairaalalle", hän lisää.

Kuitenkin samana päivänä Mark Zuckerberg paljasti Threadsissa, ettei ottelulle ole vielä asetettu päivämäärää. "Jos Elon joskus suostuu johonkin, saat tietää minulta. Oletetaan siihen asti, ettei mitään hänen sanomiaan ole hyväksytty.» Metan puolelta.

  • 13. elokuuta: "On aika siirtyä eteenpäin »

Sunnuntai 13. elokuuta Metan pomo näyttää haluavan lopullisesti lopettaa spekulaatiot. "Voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että Elon ei ole tosissasi ja on aika siirtyä eteenpäin", hän kirjoittaa Threadsissa. "Elon ei vahvista päivämäärää, sanoo tarvitsevansa leikkausta, ja nyt hän tarjoaa minulle harjoittelua takapihallani (...) Keskityn mieluummin kilpailemaan ihmisten kanssa, jotka ottavat tämän lajin vakavasti.»

«Zuck on tyhmä", vastasi pääasiallinen henkilö ennen kertomista tämän tiistain uudessa twiitissätraagisesti hän oli liikkeellä».Kuten Platformer-media totesi, Elon Musk on ollut Clevelandissa (Ohio), 3 500 kilometrin päässä Piilaaksosta maanantaista lähtien.

Onko näiden viestien tarkoitus kääntää huomio pois huonoista uutisista, joita X kerää? Samana viikonloppuna verkkosivuston tiedot välittivätMashableosoittavat, että sosiaalinen verkosto kamppailee saadakseen maksavia tilaajia. Huolimatta ilmoituksesta mainostulojen jakamisesta tilaajille, palvelu sai vain 94 000 uutta asiakasta 1. heinäkuuta ja 10. elokuuta välisenä aikana.

Toinen viikonlopun paljastus,Washington Post paljasti, kuinka X hidastui jyrkästipääsy linkkeihin, jotka osoittavat sen kilpailijoihin, kuten YouTube, Instagram tai jopa...Threads. Mihin Elon Musk ei ole toistaiseksi reagoinut.

Taistelu Elon Muskin ja Mark Zuckerbergin välillä: katsaus kahden kuukauden lupauksiin ja bluffeihin (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6171

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.