Beste Epilator 2024 | Top 7 epilators voor gezicht en lichaam - Onthaarje.nl (2024)

Voor het ontharen hebben wij vrouwen verschillende opties: scheren, waxen, laseren… Maar dit artikel gaat over een andere tool die je kunt gebruiken: de epilator. Mocht je het nog niet weten, een epilator is een (elektrisch) apparaat dat haartjes verwijderd inclusief de haarwortel. Met een roterende kop waarin meerdere pincetjes zitten worden de haren vastgepakt en verwijderd. Pijnlijk, denk je misschien, maar het grote voordeel is dat het gladde resultaat veel langer is dan bijvoorbeeld met een ladyshave (meestal hoef je je maar een keer per 2-3 weken te ontharen). De Braun Silk-épil 9 Flex is wat ons betreft de beste en meest geavanceerde epilator op de markt. Hieronder hebben wij voor ieder ontharingsdoel en budget de beste epilatoren geselecteerd.

Inhoud toon

Ben je niet op zoek naar een epilator maar een ladyshave? Bekijk dan hier de beste ladyshaves.

Overzicht beste 7 epilatoren van 2024

Dit zijn ze, de beste 7 epilatoren van 2024:

BESTE UIT DE TEST LADYSHAVE

Braun silk-épil 9 flex 9002 3d

8.9

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

BESTE KOOP EPILATOR

Braun Silk-épil 9-720

8.6

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

BESTE GOEDKOPE EPILATOR

Braun Silk-épil 1 1170

8.2

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

BESTE COMPLETE LUXE EPILATOR

Braun Silk-épil 9-995BS

9

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

BESTE EPILATOR VOOR GEZICHT

Braun SE810 Face

8.4

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

BESTE EPILATOR VOOR BENEN & ARMEN

Braun Silk-épil 3 3-270

7.8

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

Beste uit de test epilator

Braun silk-épil 9 flex 9002 3d

BESTE UIT DE TEST LADYSHAVE EPILATOR

8.9

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

De Braun Silk-épil 9 Flex is een van de nieuwe topmodellen van de Braun 9 series. Anders dan de andere kwaliteitsapparaten van deze serie heeft deze epilator een volledig flexibele kop, zodat je super makkelijk bij alle moeilijke plekken kunt komen.

Het design van de epilator is naar onze mening de mooiste in de lijst, strak en de handgreep is slank en ergonomisch door antislip grip, zodat hij niet uit de handen glijdt onder de douche en je goede grip hebt voor nauwkeurige bewegingen. De kop van het apparaat is 40% breder en voorzien van 40 micro-grip pincetjes, zodat je meer haar verwijdert met iedere beweging. De pincetjes zijn langer en dieper, zodat je zelfs de kortste haartjes kunt verwijderen, zelfs waar hars niet bij kan. De epilator is geschikt voor je hele lichaam, oksels en bikinilijn.

Ook in onze lijst beste ladyshaves kun je hem terug vinden, met de scheerkop erop kun je deze elektrische epilator namelijk veranderen in een volledig functioneel scheerapparaat. Met het trimmer opzetstukje kun je daarnaast ook haren trimmen als je wilt. Deze epilator is 100% waterproof zodat je hem zorgeloos kunt gebruiken onder de douche of in bad. De ladyshave/epilator is voorzien van een goede accu. Het duurt 2 uur om de ladyshave volledig op te laten en je kunt hem dan ongeveer 50 minuten gebruiken. Let op, dit apparaat is wel alleen draadloos te gebruiken.

Plus- en minpunten:

Hoogwaardige epilator, scheerapparaat en trimmer in 1

Flexibele brede scheerkop, verwijdert zelfs de kortste haartjes

Huidsensor zorgt voor de juiste druk

100% waterproof

Alleen draadloos te gebruiken, zorg dus dat hem hem tijdig oplaadt

Beste koop epilator

Braun Silk-épil 9-720

BESTE KOOP EPILATOR

8.6

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

De Braun Silk-épil 9-720 is een goed epileerapparaat voor minder geld dan de hiervoor genoemde epilator en is daarom naar ons oordeel de beste koop. Ook dit model heeft de brede kop, die voorzien is van de micro-grip technologie met 40 pincetten voor een snel en grondig resultaat. De SensoSmart techniek geeft met een indicator lichtje aan of je de juiste druk toepast tijdens het epileren. Je kunt 2 verschillende snelheden instellen.

De handgreep is wat minder smal, maar ligt wel lekker in de hand en kan op alle lichaamsdelen worden gebruikt (lichaam, bikinilijn en oksels). De kop is flexibel, maar minder flexibel dan de silk-épil flex, maar alsnog kom je moeiteloos op elke plek. Door de scheerkop erop te zetten verandert het epileerapparaat in een volwaardig scheerapparaat en met het trimmer opzetstukje in een trimmer. Ook deze epilator is zowel onder de douche als droog te gebruiken. Het duurt 2 uur om de ladyshave volledig op te laden en je kunt hem dan ongeveer 50 minuten gebruiken. Let op, dit apparaat is wel alleen draadloos te gebruiken.

Plus- en minpunten:

Hoogwaardige epilator, scheerapparaat en trimmer in 1

Huidsensor zorgt voor de juiste druk

100% waterproof

Alleen draadloos te gebruiken, zorg dus dat hem hem tijdig oplaadt

Beste goedkope epilator

Braun Silk-épil 1 1170

BESTE GOEDKOPE EPILATOR

8.2

Krap bij kas? Geen probleem! Voor minder dan 3 tientjes heb je deze Braun Silk-épil 1 1170 epilator al in huis. Weliswaar niet zo geavanceerd en multifunctioneel als de vorige modellen, maar gewoon een simpel epileerapparaat voor een lage prijs die zijn werk goed doet. Zoals je op de afbeelding al kunt zien is de epileerkop minder breed dan de andere Braun modellen en voorzien van 20 pincetten in plaats van 40. Dat betekent dat je iets langer bezig bent. Verder ligt het kleine apparaatje wel lekker in de hand. Het is een simpel apparaat met 1 snelheid. Stekker erin, aan zetten en epileren maar.

De stekken moet er in, want hij is niet draadloos te gebruiken. Je hebt dus wel wat minder bewegingsvrijheid dan met de draadloze modellen, maar aan de andere kant zit je nooit met een lege accu. Ben je iemand die zich graag epileert onder de douche of in bad? Dan is deze epilator niet wat je zoekt. Hij is namelijk niet waterproof. Verder is het voor zijn lage prijs wel een prima epileerapparaatje.

Plus- en minpunten:

Prima basic epilator, voor een lage prijs

Licht en comfortabel

Niet draadloos te gebruiken

Niet waterproof

Geen flexibele kop

Beste Complete epilator

Braun Silk-épil 9-995BS

BESTE COMPLETE LUXE EPILATOR

9

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Als je op zoek bent naar een ultieme spa-ervaring en schoonheidsbehandeling in één apparaat, is de Braun Silk-épil 9-995BS een luxueuze keuze, speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Dit multifunctionele apparaat biedt niet alleen een glad scheerresultaat, maar ook een complete verzorgingsroutine. Begin met het gebruik van verschillende scrubborstels om de huid voor te bereiden en huidirritatie bij het scheren te verminderen. Vervolgens kun je kiezen voor scheren, trimmen of epileren, afgewisseld met een ontspannende massage met het bijgeleverde massage opzetstuk.

De ladyshave wordt geleverd met extra opzetstukken, waaronder een gezichtsepilator voor het verwijderen van ongewenste gezichtshaartjes. Deze gezichtsepilator werkt op een meegeleverde batterij. Het apparaat is handig op te bergen in de bijgeleverde etui en kan gebruikt worden onder de douche. Met een laadtijd van twee uur biedt het scheerapparaat een gebruikstijd van 50 minuten. Kortom met dit apparaat haal je een complete schoonheidssalon in je huis. Het kost wat meer, maar het bespaart je afspraken bij de schoonheidsspecialist.

Plus- en minpunten:

Multifunctioneel met de opzetstukken

Huidsensor zorgt voor de juiste druk

100% waterproof

Relatief snelle laadtijd

Alleen draadloos te gebruiken, zorg dus dat hem hem tijdig oplaadt

Aan de prijzige kant

Beste epilator voor gezicht

Braun SE810 Face

BESTE EPILATOR VOOR GEZICHT

8.4

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

Als je een epileerapparaat zoekt puur met als doel het verwijderen van gezichtshaartjes (dat een stuk sneller werkt dan een simpele pincet), dan is deze Braun FaceSpa 810 gezichtsepilator, de naam zegt het al, het epileerapparaat dat je zoekt. Hij is specifiek bedoeld om haartjes te epileren op de kin, de bovenlip, het voorhoofd en om de wenkbrauwen in model te houden.

De epilator heeft een smal en compact design en je houdt hem vast als een mascaraborstel voor uiterste controle en precisie. De kop heeft 10 micro-openingen die de haartjes grijpen met 200 plukbewegingen per minuut. Daar kan je handmatig niet aan tippen! De haartjes worden vanaf de wortel verwijderd, voor grondig en langdurig resultaat. Er is een gezichtsborstel meegeleverd om de huid tot diep in de poriën te reinigen. Met honderden microbewegingen werkt de reinigingsborstel van Braun Face beter dan een handmatige reiniging, het scrubt zacht, verfijnt je huid en zorgt voor minder irritatie bij het epileren. Deze gezichtsepilator werkt op een AA-batterij, die je om de zoveel tijd zul moeten vervangen. Hij is waterproof en bruikbaar onder de douche.

Plus- en minpunten:

Compacte epilator voor gezicht, sneller dan pincet

Inclusief sonische gezichtsborstel voor reiniging van de gezichtshuid

Bruikbaar onder de douche

Werkt op AA-batterij, die je moet vervangen

Niet multifunctioneel

Beste epilator voor bikinilijn

Philips BRE710/00

BESTE EPILATOR VOOR BIKINILIJN

9

Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

De Philips BRE710/00 is een ideale epilator voor de bikinilijn en andere gevoelige zones. Hij wordt namelijk geleverd met een speciale kap voor gevoelige zones. Dit opzetstuk strekt je huid zachtjes wat strakker, wat zorgt voor optimaal huidcontact. Hierdoor wordt dat irritante en pijnlijke trekkende gevoel verminderd en dat is fijn. De brede kop is voorzien van 32 pincetten en doet daarmee meer dan 70.000 haargrijpacties per minuut.

Het is daarnaast een multifunctioneel epileerapparaat, want er wordt ook een scheerkop en trimkam meegeleverd, dus het is ook een scheerapparaat en trimmer. Extra fijn als je graag een deel van je bikinilijn epileert en het gevoeligere gedeelte scheert. De voorkant van de kop is voorzien van een lampje en door het licht kun je goed zien of alle kleine haartjes ook zijn meegenomen, voor een optimaal resultaat. Hij heeft 2 verschillende standen voor snelheid. Je kunt de epilator zowel nat als droog gebruiken. Het apparaat ligt lekker in de hand en het handvat is voorzien van een antislip greep, zodat hij niet uit je handen glijdt onder de douche of in bad. De accu laad je op in 2 uur en daarna kun je het apparaat 40 minuten gebruiken.

Plus- en minpunten:

Speciale kap voor gevoelige zones

Speciale kap voor optimaal huidcontact (minder gevoel van trekken)

Mooi ergonomisch design (IF Design Award 2016)

100% waterproof

Alleen draadloos te gebruiken, zorg dus dat hem hem tijdig oplaadt

Beste epilator voor benen en armen

Braun Silk-épil 3 3-270

BESTE EPILATOR VOOR BENEN & ARMEN

7.8

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

Zoek je een simpele en goedkope epilator puur om je benen te epileren en zonder al teveel andere poespas, dan is de Braun Silk-épil 3 3-270 voor jou een no-brainer. Het epileerapparaat heeft een kop voorzien van TopLift Tips die de platliggende haartjes opliften en leidt naar de pincetten voor het epileren. Met 20 pincetten worden de haartjes eenvoudig geëpileerd en de massagerollers zorgen voor comfort.

De smartlight functie licht de haartjes op, zodat je goed kunt zien of alle fijne haartjes weg zijn. Je gebruikt het apparaat aan het snoer, dus van een lege accu heb je geen last. Je kunt kiezen uit 2 snelheden. Dit epileerapparaat is ook een scheerapparaat en trimmer met de meegeleverde opzetstukken, mocht je epileren toch wat pijnlijker vinden. Je kunt dit epileerapparaat niet onder de douche of in bad gebruiken.

Plus- en minpunten:

Goed en betaalbaar epileerapparaat voor de benen

Oplift systeem voor begeleiding haartjes

Smartlight voor goed zicht resultaat

Niet draadloos

Niet bruikbaar onder de douche of in bad

Voor het kopen: 5 dingen waar je op moet letten bij een epilator

Bij het kiezen van een epileerapparaat zul je merken dat er vrij veel keuze is en de prijzen behoorlijk kunnen verschillen. Om een epilator te vinden die bij jou past dien je rekening te houden met de specificaties, gebruiksgemak, het doel van het gebruik en misschien of je het design mooi vindt.

Maar hoe kies je er één? Let op de onderstaande dingen bij het kopen van een epilator:

Veelzijdigheid

Bedenk voordat je een epilator koopt waar je hem voor wilt gebruiken. Zoek je een apparaat puur en alleen om je benen te epileren? Of moet hij geschikt zijn voor de bikinilijn of je gezicht? Wil je alleen een epileerapparaat of een multifunctioneel apparaat dat ook als scheerapparaat en trimmer kan worden gebruikt?

Opzetstukken

Hiervoor al even genoemd, maar als je een epilator zoekt met meerdere gebruiksopties, kijk dan ook even naar welke opzetstukken en meegeleverd worden en waarvoor ze dienen. Zo kun je een apart opzetstuk hebben voor het epileren van de meer gevoelige regio’s, een opzetstuk om te scheren of te trimmen, scrubben, noem maar op.

Wet & dry gebruik

Gebruik je een epilator graag onder de douche, in bad of juist droog? Gelukkig is beide mogelijk met veel epileerapparaten, ook uit deze lijst. Let wel op dat niet alle modellen waterproof zijn.

Accuduur en laadtijd

Bij de aanschaf van een epilator is het ook handig om even te kijken naar hoe lang het duurt voor het opladen. Niets zo vervelend als dat je het epileerapparaat vergeten bent op te laden en je haast hebt. Het ene apparaat is sneller opgeladen dan het andere. Ook wil je uiteraard een zo lang mogelijke werking op een volle accu hebben.

Design en comfort

Voor de één minder belangrijk dan de ander, maar misschien wil je een apparaat dat past bij je smaak. Verder is het prettig dat een scheerapparaat goed in de hand ligt. Ook is het handig als het handvat een antisliplaag heeft voor gebruik onder de douche.

Reviews van andere gebruikers

Scan even de recensies van de gebruikers die het product al hebben aangeschaft. Waar zijn ze blij mee en waar juist niet? Epileert het apparaat goed glad? Is hij geschikt voor een gevoelige huid? Vaak staan er tal van ervaringen bij om te beoordelen of die epilator geschikt is voor jou.

Waarom Wij kozen voor deze epilatoren

In deze review hebben wij de functionaliteiten, de pluspunten en de minpunten van de door ons geselecteerde beste epilatoren van 2024 besproken.

Er zijn vele redenen waarom juist deze epilatoren het gehaald hebben om tot deze lijst met epileerapparaten te komen. We hebben daarin verschillende factoren meegewogen, zoals veelzijdigheid, gebruiksgemak, het aantal (nuttige) accessoires, de accu en of je het apparaat droog of nat kunt gebruiken.

De epilatoren die in de review zijn opgenomen zijn, naast onze eigen ervaringen, tevens geselecteerd op populariteit, performance, recensies van anderen en prijs-kwaliteit verhouding. Wij hebben ons best gedaan om voor elk gebruiksdoel een geschikt apparaat te selecteren.

Conclusie

Voor een gladde huid van top tot teen in 2024 hebben wij de beste epilatoren voor jou uitgezocht. De Braun Silk-épil 9 Flex 9002 3D steekt eruit als de meest geavanceerde keuze, met een flexibele kop, strak design, en veelzijdige functionaliteiten. Dit model, geschikt voor het hele lichaam inclusief oksels en bikinilijn, biedt niet alleen een hoogwaardige epilator maar ook een scheerapparaat en trimmer in één. Voor wie een betaalbaarder alternatief zoekt, is de Braun Silk-épil 9-720 een goede keuze als beste koop, met een brede kop en SensoSmart technologie voor optimale druk.

Voor wie op zoek is naar luxe en volledige verzorging, is de Braun Silk-épil 9-995BS de ultieme keuze. Dit multifunctionele apparaat, speciaal ontworpen voor de gevoelige huid, biedt niet alleen een glad scheerresultaat maar ook een complete spa-ervaring met scrubborstels en een massage-opzetstuk. De Philips BRE710/00 is de ideale epilator voor de bikinilijn en gevoelige zones, met speciale kap en handig lichtje voor een optimaal resultaat. Voor het gezicht is de Braun SE810 Face een compacte en snelle epilator, inclusief gezichtsborstel voor diepere reiniging.

Tot slot, voor wie op zoek is naar een eenvoudige en betaalbare oplossing, is de Braun Silk-épil 1 1170 een prima keuze, hoewel minder geavanceerd. Bij het kiezen van een epilator is het belangrijk rekening te houden met veelzijdigheid, opzetstukken, wet & dry gebruik, accuduur, design en reviews van andere gebruikers. De epilatoren in deze review zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van veelzijdigheid, gebruiksgemak, accessoires, accu, waterbestendigheid en prijs-kwaliteitverhouding.

FAQ (Veelgestelde vragen)

Wat is een epilator?

Een epilator of epileerapparaat is een apparaat dat is bedoeld voor het ontharen van het lichaam en het haar verwijdert vanaf de haarwortel. Bij het scheren voel je meestal nog stoppels en groeien de haren relatief snel terug. Epileren zorgt ervoor dat je ongeveer 2 tot 4 weken een glad resultaat krijgt.

Kan ik een epilator gebruiken voor mijn schaamhaar?

Ja, voor het verwijderen van schaamhaar kun je over het algemeen veilig een epilator gebruiken. Als je een gevoelige huid hebt, dan ervaar je waarschijnlijk minder irritatie met een epilator dan met een scheerapparaat bijvoorbeeld. Daarnaast blijft de beharing ook een stuk langer weg. Het is wel een gevoelige regio, dus ga voorzichtig te werk.

Hoe pijnlijk is een epilator?

Epileren met een epileerapparaat kan pijnlijk zijn. Pijn is subjectief, dus hoeveel pijn iemand ervaart verschilt van persoon tot persoon. Epileren onder de douche of in bad wordt door veel mensen als minder pijnlijk ervaren. Ook zijn er epilatoren met opzetstukken die zorgen voor meer comfort.

Wat is de beste epilator van 2024?

Wat de beste epilator is voor jou hangt af van de specificaties die je zoekt in een epileerapparaat. In deze lijst staat voor elk epileer doel wel een geschikt apparaat. Voor de meeste mensen zal de Braun Silk-épil 9-720 een uitstekende keuze zijn voor een goede prijs kwaliteit verhouding.
Zoek je een super geavanceerd en compleet apparaat dat een epilator en een scheerapparaat in 1 is, kies dan voor de Braun Silk-épil 9 Flex.

Wat is de beste epilator voor het gezicht?

Zoek je een epileerapparaat speciaal voor het verwijderen van beharing in het gezicht, dan is de Braun FaceSpa 810 Gezichtsepilator een mooi compact en handzaam apparaat voor jou.

Wat is de beste epilator voor de bikinilijn?

Een epilator voor een bikinilijn moet een epilator zijn dat geschikt is voor gevoelige regio’s. Bekijk in onze lijst hierboven welk apparaat wij hebben geselecteerd!

Wat is de beste low budget epilator?

Voor slechts twee tientjes kun je al een prima epilator in huis hebben! Kijk in deze lijst beste epilatoren hierboven om dit apparaat te bekijken!

Ladyshave of epilator kopen?

Een ladyshave is een scheerapparaat die de haartjes afsnijd op het haaroppervlak. Het voordeel van het verwijderen van lichaamsbeharing op deze manier is dat het makkelijk, snel en pijnloos is. Het nadeel van scheren met een ladyshave is dat stoppeltjes voelbaar blijven en haar sneller terug groeit dan met epilator. Een epilator verwijdert de haartjes inclusief de wortel. Doordat haren met wortel en al worden verwijderd heb je geen stoppels, is de huid dus gladder en duurt het langer (enkele weken) voordat de haren weer terug groeien. Het nadeel is dat het een pijnlijkere manier is van ontharen.

Ook interessant voor jou…

  • Beste ladyshaves van 2024
  • Beste IPL apparaat van 2024

Affiliate disclaimer
In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Dit kost jou niets extra. Thanks voor de support!

Vergeet dit niet te delen!

Beste Epilator 2024 | Top 7 epilators voor gezicht en lichaam - Onthaarje.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 6370

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.