Ohjelmiston hinta: kuinka paljon mukautettu kehitys maksaa (2024)

Kaikissa neuvotteluissa tapahtuu työntöä ja vetoa, joissa osapuolet taistelevat saadakseen itselleen pienen edun. Tätä varten he käyttävät erilaisia ​​​​työkaluja:tietoa, rahaa, aikaa. Joillakin toimialoilla tilit ovat selkeämpiä ja toisissa epävirallisia; jaHyväksyttävän budjetin saavuttaminen on enemmän taidetta kuin menetelmää. Ohjelmistoteollisuus – joka IDC:n ja Gartnerin tietojen mukaan saavutti viime vuonna 3,5 biljoonan Yhdysvaltain dollarin maailmanlaajuisen liikevaihdon – on edelleen puolivälissä.

Vastaa kysymykseen: Kuinka paljon tämän tekeminen maksaisi? Se on monimutkaisempaa kuin yksinkertainen laskelma. Tänään Argentiinassakaksi koulua toimii rinnakkain. Yksi, jolla on enemmän yhteistä muiden epävirallisten ammattien kanssa kuin ensi silmäyksellä voisi luulla,Siinä otetaan huomioon muuttujat, kuten asiakastyyppi, tuotteen toimittamiseen tarvittava aika avaimet käteen -periaatteella tai tietotaito, joka tarvitaan elinkelpoisen tuotteen vähimmäistason saavuttamiseen.. Toinen, jota Software Factories mainostaa,yrittää ammattimaistaa tapaa, jolla budjetointi tehdään, antamalla budjetointimenetelmän räätälöidyillä ohjelmistoilla, joka, vaikka sillä on monia teknisiä vaatimuksia, vaatii myös jonkin verran luovuutta.

Se ei ole yksinkertaista. Ohjelmistot määrittelevät yhä enemmän elämäämme – sairaaloiden on digitalisoitava sairauskertomuksensa, autonvalmistajat luovat älykkäitä ajoneuvoja, jälleenmyyjät maksimoivat voitot automaation avulla – taiYksi sen ominaisuuksista sen aineeton vaikeuttaa kohtuullisen hinnan löytämistä. Koska se on virtuaalinen tuote, sen fyysisen olemassaolon puute vähentää kustannuksia ja myös sen tuottamiseen tarvittavia panoksia; Tämä epäolennaisuus tarkoittaa, että sen valmistuskustannukset on sidottu vain yhteen asiaan: sen tuottamiseen tarvittavaan työhön.Kehityksen kustannuksia mitataan siinä, kuinka kauan se kestää ja mitä laitteita sen tekemiseen tarvitaantiivistää Pablo Sametband, Baufestin kaupallinen johtaja, yritysohjelmistoratkaisuihin keskittynyt yritys.

Se tarkoittaa hyvin vähän: ratkaisun suunnittelu ja toteutus voivat maksaa tuhansista miljooniin pesoja. Tärkeää on takana oleva työ:Kun käyttäjä näkee Like-painikkeen, kehittäjä ymmärtää, että kyseessä on koko suunnitteluprosessijoka ilman rakennetta, joka sallii sen toiminnan, ei olisi muuta kuin kaunis pikseleiden joukko.

,Budjetin laatiminen on yksi vaikeimmista tehtävistä kehittäjällekoska sinun ei vain tarvitse tietää työ, vaan sinulla on oltava aikaisempi kokemus ja tarvittavat resurssit sen tekemiseen, kertoo David Donari, riippumaton kehittäjä, joka käyttää Freelancer.com-alustaa, australialaista markkinapaikkaa, joka toimii Argentiinassa. että eri ammattilaiset voivat tarjota työvoimaansa.

Kaikki riippuu projektista. Prosessi alkaa kauan ennen ensimmäisen koodirivin kirjoittamista, milloinEsitutkinnassa selvitetään, mikä ongelma on ratkaistava, mikä on ratkaisun laajuus ja ketkä ovat sen käyttäjiä.. Muuten arvokasta aikaa kuluisi sellaisen tuotteen tuottamiseen, joka ei välttämättä ole sitä, mitä asiakas tarvitsee tai ei ehkä ole tehokasta. Vasta sitten, kun on paljon tietoa, on mahdollista määrittää, kuinka paljon ongelman ratkaiseminen voisi maksaa.

Pelaajat

Lähes kaikki kehittäjät työskentelevät ryhmissä, jopa freelancerit. œMukana olevien joukossa on yleensä arkkitehteja, suunnittelijoita, taittosuunnittelijoita, ohjelmoijia, testaajia ja projektijohtajia., sanoo Sametband. Jokainen työmarkkina on erilainen, ja vaikka heillä olisi sama määrä kokemusta, he eivät ansaitse samaa.

Käytetty tekniikka ei yleensä vaikuta, vaan erilaiset roolit vaikuttavat. Määritetyistä toiminnallisuuksista riippuen projekti voi vaatia enemmän suunnittelu- ja ohjelmointityötä, ja jopa suuria tiimejä tehtäessä huomattava osa budjetista voidaan suunnata tiimin organisointiin.

Veloitamme ajan mukaan, mutta kartoitamme tarpeen ja arvioimme, kuinka kauan sen suunnittelu ja kehittäminen kestää. Siihen lisätään prosenttiosuus projektin johtajan työn kattamiseksi, selventää ohjelmoija Sebastián Gil, joka on työskennellyt kahdessa verkkokehitystiimissä, Okamen ja SolenOnlinen palveluksessa yli 10 vuotta ja joka laskee ISIC-intranetin kehitystöihinsä. kortti opiskelijoille, jotka matkustavat ympäri maailmaa.

Toinen ratkaiseva tekijä on kokemuksen tunnettu laajuus, jota kutsutaan myös vanhemmiksi, joka ulottuu uudesta eli juniorista kokeneimpiin tai vanhempiin. Vaikka he olisivatkin osa samaa tiimiä, äskettäin aloittava kehittäjä ei tienaa yhtä paljon kuin kymmenen vuotta alalla työskennellyt. œSe näkyy eniten ongelmanratkaisussa, tunteiden hallinnassa ja erityisesti kriisitilanteissa. Vanhempi ohjelmoija osaa tukea tovereitaan ja tekee oikeita päätöksiä, kun alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeaa.selittää Conrado Mader Blanco, Argentiinan ohjelmistotehtaan Woloxin TMO.

El precio del software: cuánto cuestan los desarrollos a medida (1)

ConradoMader Blanco, Wolox TMO.

Joten vaikka juniori saattaa toteuttaa klassisia tai kolmannen osapuolen suunnittelemia ratkaisuja, kokemus loistaa navigoinnissa tuntemattomilla vesillä, innovoimalla lennossa ja sopeutuessa nopeasti. Tällä on tietysti hintansa:vanhempi joukkue voi veloittaa enemmän kuin kaksinkertaisen. Argentiinan ohjelmistoteollisuuden kamarin (Cessi) julkaisemat viralliset luvut osoittavat tämän aukon:Nuorempi ohjelmoija, jolla ei ole kokemusta, ansaitsee keskimäärin 19 500 dollaria kuukaudessa, puoliseniori, jolla on kokemusta, 28 750 dollaria ja kokenut seniori 38 900 dollaria.

Sama koskee projektien johtamisesta ja johtamisesta vastaavia. Monimutkaisuuden ja koon kasvaessa on kalliimpaa pitää tiimin yhteydessä ja synkronoituna.

Ajan arvioimisen taito (tai tiede).

Projektin kestävien kuukausien, viikkojen, päivien ja tuntien määrittäminen on vaikeaa. Kun kehittäjä työskentelee projektin parissa, joka ei ole hänen omansa, on tarpeen määrittää tarkasti, mitä asiakas haluaa (ja odottaa), jotta se voidaan luoda. Ei enempää, koska se ei ole välttämätöntä, ei vähempää, koska myöhemmin he saattavat joutua kantamaan eron. Siten tämän aineettomien ratkaisujen tuotannon kustannukset riippuvat valtavasti ajasta, jonka tiimin on istuttava alas käsitelläkseen ongelmaa.

Woloxin Mader Blancon mukaanProjektin kestoa arvioitaessa otetaan huomioon kolme muuttujaa: sen laajuus, mukana oleva tekniikka ja sen toteuttava henkilöryhmä.. Sinun on ymmärrettävä perusteellisesti, mitä ongelmaa asiakas haluaa ratkaista ja kuka on hänen kohdekäyttäjänsä löytääkseen parhaan tavan tehdä se, hän selittää ja lisää:Ominaisuuksien määrä määrittää eniten sen, kuinka kauan jonkin kehittäminen kestää. Kun projekteihin liittyy koordinointia toisen tiimin tai alustan kanssa, ajat pidentyvät huomattavasti. Aikaa ei aina voi lyhentää lisäämällä ihmisiä. Joidenkin ratkaisujen on noudatettava lineaarista suunnitelmaa ja niiden toteutus on pitkä, ei vain suuri.

El precio del software: cuánto cuestan los desarrollos a medida (2)

On olemassa useampi kuin yksi tapa arvioida tietyn ohjelmiston tuottamiseen tarvittava aika. Yksi vaihtoehto on käyttää kokeneen kehittäjän asiantuntemusta, joka osaa ennakoida ongelmia ja määrittää, kuinka kauan niiden ratkaiseminen tiimillä kestää. Toinen on käyttää muodollista menetelmää aiempien projektien tietojen analysointiin sen arvioimiseksi, kuinka kauan vastaavan tekeminen kestää. Se on yleensä sekoitus molempia. Toinen tarjoaa rakenteen aikaisemman kehityksen tiedon ansiosta ja toinen tarjoaa tarvittavan joustavuuden uusien ongelmien uskaltamiseen.

Yksi suurimmista ongelmista syntyy, kun jokainen toiminnallisuus on määriteltävä niiden arvioimiseksi. Osa työhön on asiakkaan idean vieminen ja sen tuominen konkreettiseksi, jota voidaan kehittää. Tämävoi kestää jopa kaksi viikkoaja se on yleensä palkallista työtä. Toinen on käytetty tekniikka. Vaikka ohjelmoijat eivät yleensä veloita eri tavalla jommankumman tai toisen käytöstä, on työkaluja, joiden kypsyysaste vaihtelee: on uudempia ja vanhempia, häiritsevämpiä ja vakiintuneempia. Innovatiivisimmilla niistä voi olla merkittäviä etuja, mutta jos heidän yhteisönsä on vielä pieni, on todennäköistä, että vähän on tehty ja siksi jokainen kehitysvaihe vaatii enemmän tutkimusta kuin jos työskentely tunnetulla kielellä tai viitekehyksellä, jossa monet skenaariot ovat jo olemassa. ratkaistaan ​​ja ohjelmoijat löytävät materiaalin helposti.

Kenraali,Saman alan asiantuntija määrittää alueen ajat. Joskus kaksi tai useampi ihminen arvioi saman tehtävän itsenäisesti ja tapaamme sitten keskustelemaan eroista, Sametband selittää ja korostaa: ”Budjetointi on monimutkainen ja kriittinen prosessi, minkä vuoksi on välttämätöntä olla mahdollisimman tarkka, hän päättää. .

Malli koottavaksi

Mukana olevan tiimin ja kehitysajan lisäksi on erilaisia ​​budjettimalleja.Yksi vaihtoehto on avaimet käteen -periaatteella., ad hoc -ratkaisuja, jotka kehitetään ja toteutetaan tyhjästä. Yritykset pyytävät niitä eniten, mutta niiden ongelmana on olla joustamattomuus, koska muutoksia on ajoitettava. Tämän korjaamiseksi,On tiimejä, jotka työskentelevät ja saavat palkan iteraatiosta, ajanjaksot, joiden aikana työskentelet kohti tiettyä tavoitetta. Jokaisen näistä, joita kutsutaan sprinteiksi, lopussa voidaan tehdä pieniä muutoksia ilman ongelmia ja kehittäjät puolestaan ​​saavat lisätietoa projektista, mikä tarkentaa aika-arviota.

Jotkut yritykset ovat paikallalasku, jossa kerrotaan, mitä ominaisuuksia kehitetään ja kuinka paljon vaivaa kukin vaatii. Esitämme talousarvion ohella kunkin tehtävän erittelyn avoimuuden vuoksi. Haluamme asiakkaan näkevän, onko se, mitä hän sijoittaa ominaisuuteen, sen tuoman tuoton kanssa, sanoo Baufestin kaupallinen johtaja.

Toisilla on myös taipumus arvioida kustannukset uudelleen alkukehityksen jälkeen. "Tarjoamme projektin kokoonpanopalvelun, jossa yritämme ladata asiakkaan idean ja sen valmistuttua hinta arvioidaan uudelleen", Woloxin TMO kertoo. He tarjoavat esimerkiksi kaksi työmenetelmää: ensimmäinen, jossa veloitetaan ominaisuuksista ja sitoutuu päivämäärään, ja toinen, jossa sprinteissä työskentelemällä asiakas ei maksa laajuudesta, vaan tiimistä. Jälkimmäinen on joustavin.

Kuten kaikissa neuvotteluissa, hintaa ei aseta vain toinen osapuolista.Asiakkaan rooli on perustavanlaatuinen. On välttämätöntä, että olet mukana projektissa, koska näin tiimi pysyy ajan tasalla, selittää Marcelo Ruiz, freelance-kehittäjä, jolla on 15 vuoden kokemus työskentelystä sellaisissa yrityksissä kuin Nissan, Hitachi ja Chevron.Sinun on ylläpidettävä sujuvaa viestintää kehittäjien kanssa varmistaaksesi, ettei ratkaisulla ole vain vaikutusta liiketoimintaanmutta budjetti on tarkka alusta alkaen. Se on linkki ohjelmiston ja todellisen ongelman välillä, jonka se pyrkii ratkaisemaan. Ilman yhteistyötäsi kehittäjät eivät tiedä mitä tehdä ja vielä vähemmän arvioivat, kuinka paljon se maksaa.

1

Ohjelmiston hinta: kuinka paljon mukautettu kehitys maksaa (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6235

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.