Konsulipalvelut (2024)

Konsulipalvelut

UUSIEN SIIRTOTOIMENPITEIDEN TOTEUTUS 1.7.2023 ALKAEN

  1. Pidennä nykyisen passin voimassaoloaikaa kuudesta (6) kymmeneen (10) vuoteen Kuuban kansalaisille kuusitoista (16) tai sitä vanhemmille ja asettaa se viideksi (5) vuodeksi alaikäisille; poistaa vaatimus passien jatkamisesta kahden (2) vuoden välein ja vähentää passeihin liittyvien menettelyjen kustannuksia konsulaateissa.
  1. Vertaa ulkomailla asuvien kuubalaisten ja heidän ulkomaisten sukulaistensa (puolisoiden ja lasten) Kuubassa oleskelun kestoa heidän maassa oleskelunsa aikana.
  1. Ennen 1. tammikuuta 1971 muuttaneiden henkilöiden on esitettävä Kuuban passi Kuubaan pääsyä varten; vuonna 2019 kansanäänestyksessä hyväksytyn tasavallan perustuslain määräysten mukaisesti.

TIEDOTUS NO 1/2020KUUBAN YHDYSVALTOJEN SUURETUSLUSTOSTACOVID-19:N LAAJENTUMISEN JOHTAA TERVEYSHÄTÄTILANTE

Ottaen huomioon epidemiologisen tilanteen, joka on syntynyt koko Yhdysvaltojen alueella COVID-19:n leviämisen vuoksi, ja noudattaen maan hallituksen 13.3.2020 antamaa kansallisen hätätilan julistusta ja hyväksymistä. muista toimenpiteistä COVID-19:n leviämisen hillitsemiseksi ja kumoamiseksi, Kuuban tasavallan suurlähetystö Yhdysvalloissa ilmoittaa julkisesti ja välittömästi 17.3.2020 alkaen, että:

  1. Kaikki henkilökohtaiset konsulipalvelut Kuuban konsulitoimistossa Washington DC:ssä on keskeytetty toistaiseksi.
  2. Konsulitoimistomme tarjoaa jatkossakin menettelyjä etänä, postin kautta tai sellaisten virastojen kautta, joiden kanssa konsulaatillamme on vakiintunut sopimus.
  3. Jos Kuuban kansalainen tarvitsee kiireellistä konsuliapua, hänen on kirjoitettava sähköpostiin:recepcion@usadc.embacuba.cuja ohjeita annetaan.
  4. Tämän tiedotteen nro 1/2020 mukautukset tai keskeyttämiset hyväksytään hyvissä ajoin ja niistä tiedotetaan julkisesti nykyisen terveystilanteen kehityksen mukaisesti.

Keskeytymättömän ulkomailla oleskelun automaattinen ja ilmainen pidennys on voimassa toistaiseksi; vahvistetun 24 kuukauden jälkeen säilyttäen asemansa kansallisella alueella.

Kansallisella alueella asuvat Kuuban kansalaiset (jotka ovat umpeutuneet 24 kuukauden jaksoon 19.3.2020 alkaen) voivat poikkeuksellisesti palata Kuubaan vanhentuneen passin kanssa. Ulkomailla asuvien maanmiestemme osalta, joiden elämä yleensä viettää kolmansissa maissa, matkustaakseen Kuubaan heidän on tehtävä se passillaan, jota varten ulkomaiset konsulaatimme tarjoavat kaikki tarvittavat palvelut.

Tämän toimenpiteen tarkoituksena on helpottaa maahantuloa (EI POISTUMAA), ja kun matkustat Kuubaan näillä ehdoilla, sinun on päivitettävä passisi maahanmuuttovirastoissa.

http://www.nacionyemigracion.cu/es/node/395

Paljon kiitoksia ymmärryksestäsi ja tuestanne.

Jos haluat tiedustella tai pyytää selvitystä tietyn palvelun käsittelyä koskeviin epäilyihin, voit tehdä sen maanantaista perjantaihin klo 9.00-17.00 seuraavien viestintäkanavien kautta:

Servicios Consulares (1)(202)-797-8518

Servicios Consulares (2)recepcion@usadc.embacuba.cu

Servicios Consulares (3)@ConsulCubaUS

Servicios Consulares (4)kun käytät suurlähetystömme Facebook-tiliä:https://www.facebook.com/EmbaCubaUS/

Voit suorittaa menettelysi Postin tai niiden virastojen kautta, joiden kanssa konsulitoimistolla on sopimus. Seuraa oikeanpuoleisesta sarakkeesta kotiasi lähimmän sijainnin linkkiä, niin löydät koordinaatit virastoista, joihin voit ottaa yhteyttä.

Postit*e tai kuriirilla lähetetyt pyynnöt on lähetettävä osoitteeseen:

Kuuban tasavallan suurlähetystö

2630 16th St NW

Washington DC, 20009. USA

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 8,75 USD:n postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Maksu konsulipalveluista on suoritettava Yhdysvaltain postipalvelun (USPS) "Postal Money Order" -maksumääräyksellä tai sellaisten virastojen sekillä, joiden kanssa konsulitoimistollamme on vakiintunut sopimus. Jos hakija aikoo suorittaa maksunsa postiosoituksena, hän voi tarkistaa liitteestä 1 vahvistetun mallin ja oikean tavan täyttää se. Postimääräystä ei pidetä pätevänä, jos siihen tehdään lisäyksiä tai poistoja. Konsulitoimistomme ei voi hyväksyä muita maksutapoja.

INDEKSI

  • Konsulipalvelut Kuuban kansalaisille:

Muuttoliike

  • Konsulirekisteröinti
  • Passin uusiminen
  • Passi ensimmäistä kertaa
  • Passin laajennus
  • Matka- ja kauttakulkuasiakirja
  • Ulkomailla oleskelun jatkaminen yli 24 kuukautta
  • Asuinpaikka ulkomailla (RE)
  • Maahantuloselvitys ulkomaan passilla (HE11)
  • Hakemus pysyvään oleskeluun kansallisella alueella

Asiakirjojen pyyntö Kuubaan

  • Syntymätodistus
  • Rikosrekisteri
  • Avioliittotodistus
  • Todennettu avioeropäätös
  • Kuolintodistus
  • Yksinäisyystodistus.
  • Ulkomaalaisten asiakirjojen todistus
  • Kansalaisuustodistus tai sen negatiivinen
  • Koulutuskeskuksen myöntämä todistus
  • Todistus oikeuskelpoisuudesta avioliittoon

Rekisteröinti

  • Syntymäkirjoitus
  • avioliittoote
  • Kuolemankirjoitus

Notaarit

Ulkomaisten asiakirjojen laillistaminen ja sertifiointi

  • Konsulipalvelut ulkomaalaisille:

Turistiviisumi (turistikortti)

Visa tuttu (A-2)

Toimittajaviisumi (D-6)

Yritysviisumi (D7)

Kaikki muut

Kuuban kansalaisuuden hakemus

Konsulirekisteröinti

Jokainen Kuuban kansalainen rekisteröidään automaattisesti konsulirekisteriin ensimmäisestä konsulipalvelusta lähtien. Tätä varten sinun on täytettävä konsulilomake kokonaan (katso liite 2),Kuuban passin tai valokopion esitys sekä kaksi passityyppistä valokuvaa.

Joitakin ohjeita konsulilomakkeen täyttämiseen ovat:

- Allekirjoitusviiva on tehtävä paksulla ompeleella.

- Allekirjoitus tulee tehdä sille tarkoitettuun laatikkoon ilman, että yksikään veto ylittää sen rajoja.

- Tämä lomake ei ole voimassa, jos siinä esitetään muutoksia, poistoja, poistoja tai puutteellisia tietoja.

-Kaikki pyydetyt tiedot on täytettävä, ja jos ne ovat negatiivisia tai ei yhtään, peitä rivi. Jos tietoja jätetään täyttämättä, se katsotaan epäsuoraksi.

- Kohdassa "Maahanmuuttoluokitus Kuubasta poistuttaessa" käytetyt lyhenteet tulkitaan seuraavasti:

Asto. Virallinen: Virallinen asia

PVT: Väliaikainen matkustuslupa

ENNEN: Oleskelulupa ulkomailla. Tällä hetkellä nimellä Resident Abroad (RE)

PSI: Toistaiseksi voimassa oleva lähtölupa

PVE: Ulkomaan matkustuslupa (kaikki Kuuban kansalaiset, jotka ovat laillisesti lähteneet Kuubasta 14. tammikuuta 2013 alkaen)

Maahanmuuttolupa

Passin uusiminen

Tärkeä:16.11.2020 alkaen ja toistaiseksi kansallisella alueella asuvat Kuuban kansalaiset voivat poikkeuksellisesti palata maahan vanhentuneella passilla. Ulkomailla pysyvästi oleskelevien kansalaisten on otettava mukaan voimassa oleva ja voimassa oleva Kuuban passi voidakseen matkustaa Kuubaan.

Kuuban passi on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää. Se kestää 10 vuotta. (1. heinäkuuta päätettiin jatkaa nykyisen passin voimassaoloaikaa kuudesta (6) kymmeneen (10) vuoteen Kuuban kansalaisille kuusitoista (16) tai sitä vanhemmille ja asettaa se viideksi (5) vuodeksi alaikäisille. Sen uusiminen tarkoittaa uuden tekemistä, jos sinulla on jo vanhentunut tai vahingoittunut, tai vähintään 6 kuukautta ennen sen viimeistä voimassaolopäivää. Vanhentuneen tai pian vanhentuvan passin myöntämispäivän on oltava 1. tammikuuta 2010 tai sen jälkeen, jotta se voidaan uusia. Virallisen passin (punainen) haltijat voivat pyytää tavallisen passin (sininen) laatimista. Myös kuubalaiselle äidille tai isälle ulkomailla syntyneet, jotka saavat Kuuban kansalaisuuden sisäministeriön päätöksellä, voivat pyytää tällaista palvelua.

Passin uusimista hakeakseen haltijan on esitettävä:

- Valokopio pääsivusta, jolle henkilötietosi on tallennettu vanhentuneeseen tai pian vanhentuvaan passiisi (vanhentuneen passin on oltava myönnetty 1.1.2010 tai sen jälkeen). Virallisen passin (punainen) haltijoiden on esitettävä alkuperäinen asiakirja. Kuubalaiselle äidille tai isälle ulkomailla syntyneiden, jotka ovat saaneet Kuuban kansalaisuuden, on esitettävä valokopio kansalaisuuden saamista koskevasta päätöksestä ja Kuuban syntymätodistus.

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- Hakemuslomake asianmukaisesti täytetty, luettavalla käsialalla (allekirjoita allekirjoitukselle tarkoitettuun laatikkoon, paitsi alle 16-vuotiaat ja vammaiset). (Katso liite 2. Lomake konsulimenettelyjä varten).

- Heidän on maksettava yli 16-vuotiaiden osalta 180,00 USD passin laatimisesta postiosoituksena ja alle 16-vuotiaiden osalta 140,00 USD. Lisäksi heidän on maksettava 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Lisäksi sinun on maksettava $5,00 USD, joka on maksettava erillisellä postimääräyksellä (erillään muista maksuista).

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 8,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Joitakin ohjeita konsulilomakkeen täyttämiseen ovat:

- Allekirjoitusviiva on tehtävä paksulla ompeleella.

- Allekirjoitus tulee tehdä sille tarkoitettuun laatikkoon ilman, että yksikään veto ylittää sen rajoja.

- Tämä lomake ei ole voimassa, jos siinä esitetään muutoksia, poistoja, poistoja tai puutteellisia tietoja.

-Kaikki pyydetyt tiedot on täytettävä, ja jos ne ovat negatiivisia tai ei yhtään, peitä rivi. Jos tietoja jätetään täyttämättä, se katsotaan epäsuoraksi.

- Kohdassa "Maahanmuuttoluokitus Kuubasta poistuttaessa" käytetyt lyhenteet tulkitaan seuraavasti:

Asto. Virallinen: Virallinen asia

PVT: Väliaikainen matkustuslupa

ENNEN: Oleskelulupa ulkomailla. Tällä hetkellä nimellä Resident Abroad (RE)

PSI: Toistaiseksi voimassa oleva lähtölupa

PVE: Ulkomaan matkustuslupa (kaikki Kuuban kansalaiset, jotka ovat laillisesti lähteneet Kuubasta 14. tammikuuta 2013 alkaen)

Maahanmuuttolupa

HUOMAA: Jos kadotat passisi, sinulla on vanhentunut passi, jossa on harmaa kansi tai tavallinen passi (sininen), joka on myönnetty ennen 1. tammikuuta 2010 tai sinulla ei ole vanhentunutta Kuuban passia näytettäväksi, sinun on tehtävä passihakemus ensimmäisen kerran aina jonkin sopimustoimiston kautta.

Passi ensimmäistä kertaa

Jos kadotat passisi, sinulla on vanhentunut harmaakantinen passi tai tavallinen passi (sininen), joka on myönnetty ennen 1.1.2010, tai jos sinulla ei ole vanhentunutta Kuuban passia esitettäväksi, sinun on haettava passia ensimmäisellä kerralla aina jonkin konsulitoimiston kanssa työsopimuksen tehneen viraston kautta.

Hakeakseen passia ensimmäistä kertaa, haltijan on esitettävä:

- Kuubalainen syntymätodistus (alkuperäinen).

-Kaksi asianmukaisesti täytettyä hakemusmallia, joissa on luettava käsiala (allekirjoita ne allekirjoitettavaksi tarkoitettuun laatikkoon, paitsi alle 16-vuotiaat ja vammaiset). (Katso liite 2. Lomake konsulimenettelyjä varten).

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- Valokopiot kaikista muista toimittamistasi asiakirjoista, kuten henkilökortista, ajokortista jne.

-Tällainen menettely on maksettava kahdessa hetkessä: ensimmäinen maksu henkilöllisyyden vahvistamisesta, jonka hinta on 20,00 USD plus 5,00 USD (erilliset maksut); ja sitten toinen 180,00 USD passin laatimisesta yli 16-vuotiaille ja 140,00 USD tämän ikäisille, kun hakija on tunnistettu Kuuban kansalaiseksi. Maksut suoritetaan konsulitoimistomme kanssa työsopimuksen tehneen toimiston kautta.

Heinäkuun 1. päivästä alkaen nykyisen passin voimassaoloaikaa päätettiin pidentää kuudesta (6) kymmeneen (10) vuoteen kuudentoista (16) tai sitä vanhemman Kuuban kansalaisen osalta ja alaikäisille viideksi (5) vuodeksi. ; poistaa vaatimus passien jatkamisesta kahden (2) vuoden välein ja vähentää passeihin liittyvien menettelyjen kustannuksia konsulaateissa.

Joitakin ohjeita konsulilomakkeen täyttämiseen ovat:

- Allekirjoitusviiva on tehtävä paksulla ompeleella.

- Allekirjoitus tulee tehdä sille tarkoitettuun laatikkoon ilman, että yksikään veto ylittää sen rajoja.

- Tämä lomake ei ole voimassa, jos siinä esitetään muutoksia, poistoja, poistoja tai puutteellisia tietoja.

-Kaikki pyydetyt tiedot on täytettävä, ja jos ne ovat negatiivisia tai ei yhtään, peitä rivi. Jos tietoja jätetään täyttämättä, se katsotaan epäsuoraksi.

- Kohdassa "Maahanmuuttoluokitus Kuubasta poistuttaessa" käytetyt lyhenteet tulkitaan seuraavasti:

Asto. Virallinen: Virallinen asia

PVT: Väliaikainen matkustuslupa

ENNEN: Oleskelulupa ulkomailla. Tällä hetkellä nimellä Resident Abroad (RE)

PSI: Toistaiseksi voimassa oleva lähtölupa

PVE: Ulkomaan matkustuslupa (kaikki Kuuban kansalaiset, jotka ovat laillisesti lähteneet Kuubasta 14. tammikuuta 2013 alkaen)

Maahanmuuttolupa

Matka- ja kauttakulkuasiakirja

Matkustus- ja kauttakulkuasiakirja täydentää Kuuban passin voimassaoloa, kun se on kadonnut, vahingoittunut, varastettu tai vanhentunut. Poikkeuksellisesti, jos Kuuban kansalainen, joka asuu kansallisella alueella, joutuu matkustamaan välittömästi Yhdysvalloista Havannaan ja hänellä on jonkin edellä kuvatun ehdon mukainen passi uuden passin sijaan, hänelle voidaan myöntää asiakirja. Matkailu ja kauttakulku (DVT) kuultuaan sisäministeriön henkilöllisyys-, maahanmuutto- ja ulkomaalaisosastoa, ja se on voimassa kertatuloa varten Kuubaan enintään kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa sen päivämäärästä. lähettää. Tämän tyyppistä asiakirjaa voivat pyytää myös kuubalaiset, joiden maahanmuuttoluokka on "Ulkomailla asuva" tai "Emigrantti", jotka esittävät jonkin humanitaarisen syyn Kuubassa ja voivat osoittaa sen asiakirjoilla. Matkustus- ja kauttakulkuasiakirja on aina pyydettävä konsulitoimistomme kanssa sopiman toimiston kautta.

Siinä tapauksessa, että matkustus- ja kauttakulkuasiakirja on hyväksytty, haltijan, jos hänellä on maahanmuuttoluokka "ulkomailla asuva" tai "maahanmuuttaja", on valmisteltava palata Yhdysvaltoihin tai matkustaa toiseen maahan uusi passi International Legal Consultancyn toimistoissa, prosessi, joka kestää 7–10 arkipäivää. Jos asut kansallisella alueella, haltijan on täytettävä se missä tahansa sisäministeriön menettelyyksikössä (MININT), joka kestää 10–15 arkipäivää.

Matkustus- ja kauttakulkuasiakirjan haltijan on esitettävä:

-Oikein täytetty hakulomake. (Katso liite 2. Lomake konsulimenettelyjä varten).

- Valitusasiakirja poliisille, jos se on passivarkauksesta.

- Valokopio passista, jos se katoaa.

-Alkuperäinen passi, jos se on vanhentunut.

- Valokopio lentolipusta.

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

Tämän menettelyn kokonaiskustannukset ovat 140,00 USD (20,00 USD hakemuksesta, 20,00 USD ei-henkilökohtainen menettely ja 100,00 USD apuraha). Jos Kuuban viranomaiset ilmoittavat meille tämän asiakirjan hyväksymisestä, matka- ja kauttakulkuasiakirjan kokonaishinta on 120,00 USD. Maksut suoritetaan konsulitoimistomme kanssa työsopimuksen tehneen toimiston kautta.

Ulkomailla oleskelun jatkaminen yli 24 kuukautta

Kuuban viranomaisemme 19.10.2020 vahvistaman mukaisesti ulkomailla oleskelun automaattinen ja maksuton pidennys on voimassa toistaiseksi niille Kuuban kansalaisille, joiden voimassaoloaika on vanhentunut 24 kuukautta, 19.3.2020 alkaen.

Toimenpiteen päätavoitteena on, että Kuuban kansalaiset, jotka olivat ulkomailla eivätkä voineet palata maahamme heistä riippumattomista syistä, voivat säilyttää pysyvän asuinpaikkansa Kuubassa, vaikka määrätyt 24 kuukautta ylittäisivätkin.

Asuinpaikka ulkomailla (RE)

Yleensä ulkomailla asuvan maahanmuuttajastatus myönnetään Kuuban kansalaisille, joilla on avioliitto (virallinen tai ei) muiden maiden kansalaisten kanssa, jotka asuvat Kuuban ulkopuolella. Se voidaan myöntää myös RE-maahanmuuttajastatuksen omaaville Kuuban kansalaisten vanhemmille ja alle 18-vuotiaille lapsille. Se voidaan myöntää myös maan alueella oleville perheenjäsenille, jotka asuvat Kuuban kansalaisten kanssa, joilla on RE, kun todistetaan, että he menettävät osan suojelustaan ​​tai ovat työkyvyttömiä. Kuuban maahanmuuttoviranomaiset ovat hyväksyneet tämän maahanmuuttajastatuksen. Se on menettely, jonka suosittelemme suorittamaan konsulitoimistomme palkkaaman toimiston kautta.

Hakeakseen Resident Abroad -luokkaan haltijan on noudatettava seuraavia vaiheita:

I. Ulkomaan viranomaisten edessä solmitun avioliiton transkriptio ja virallistaminen konsulitoimistossa, jos sitä ei ole käsitelty.

II. Ulkomailla oleskelulupahakemus, joka tarkoittaa:

- Resident Abroad -hakemuslomakkeen täyttäminen. (Katso liite 2. Lomake konsulimenettelyjä varten).

- Toimita neljä passityyppistä valokuvaa (4,5 x 4,5 cm), RE-hakemuskirje, joka on osoitettu Kuuban henkilöllisyyden, maahanmuuton ja maahanmuuton virastolle, valokopio Kuuban passista ja valokopio asuinmaan oleskeluasiakirjasta .

- Ilmoita viitehenkilön nimi, kaksi sukunimeä ja osoite Kuubassa (isä, äiti, veli jne.).

-Jos sinulla ei ole Kuuban passia, sinun on esitettävä valokopio kuubalaisesta syntymätodistuksestasi.

-Jos tämä pyyntö tehdään alaikäiselle, lapsen alkuperäinen syntymätodistus on liitettävä mukaan.

- Sinun on maksettava konsulimaksu, joka on yhteensä 40,00 USD. (20,00 USD hakemuksesta ja 20,00 USD ei-henkilökohtainen menettely).

Konsulitoimisto lähettää yllä mainitut asiakirjat Kuuban henkilöllisyyden, maahanmuuton ja ulkomaalaisten osastolle. Ehdonmuutoksen pyytäminen ei tarkoita, että se myönnetään automaattisesti, se voidaan evätä tai hyväksyä.

Kun hakija on saanut RE:n, konsulitoimisto ilmoittaa siitä hänelle. Voit saapua Kuubaan ja lähteä sieltä milloin haluat ja oleskella kansallisella alueella enintään 12 kuukautta menettämättä asemaasi ulkomailla.

Tehtävät, jotka edellyttävät tämän maahanmuuttajastatuksen säilyttämistä, ovat:

- Rekisteröidy konsulitoimiston Kuuban kansalaisten rekisteriin.

-Jos haltija muuttaa asuinpaikkansa toiseen maahan, hänen on ilmoitettava siitä konsulitoimistoon, jossa hän on rekisteröity, ja lisäksi hänen tulee saapua uutta osoitettaan lähinnä olevaan konsulitoimistoon suorittaakseen uuden rekisteröinnin.

-Jos viivyt keskeytyksettä yli 12 kuukautta Kuubassa, menetät RE-statuksen ja sinun on pyydettävä uusi valtuutus.

-Yllä olevien velvoitteiden laiminlyönti voi johtaa RE:n peruuttamiseen.

- Joidenkin myöntämisvaatimusten epäpysyvyys voi motivoida RE:n peruuttamiseen.

Tämän maahanmuuttajastatuksen tarjoamat palvelut ovat:

  • Se sallii haltijan oleskella ulkomailla määräämättömän ajan matkustamatta Kuubaan säilyttäen tämän ehdon.
  • Kun matkustat Kuubaan, voit oleskella maan alueella enintään 180 päivää, jota voidaan jatkaa enintään vuodeksi.
  • Jos puolisosi ja ulkomailla syntyneet lapset ovat mukanasi Kuuban matkalla, he voivat myös jäädä 180 päivään.
  • Sinun ei tarvitse palata takaisin asuaksesi pysyvästi Kuubassa, sinun tulee vain mennä kuntasi henkilökorttitoimistoon ja luopua RE, jotta saat välittömästi henkilökortin ja saat maahanmuuttajastatuksen Resident. Alue.
  • Heillä on oikeus omistaa omaisuutta kansallisella alueella tai periä sitä.
  • Matkallasi mukana oleville ulkomaalaisille perheenjäsenille myönnetään konsulitoimistossa A2-viisumi 90 päiväksi, ja he voivat tarvittaessa pidentää oleskeluaan maassa, jos niitä pyydetään vastaavilta maahanmuuttoviranomaisilta.

Maahantuloselvitys ulkomaan passilla (HE-11)

Tärkeä:

Ennen 1. tammikuuta 1971 muuttaneiden henkilöiden, jotka matkustavat HE-11-viisumilla, on esitettävä Kuuban passi päästäkseen Kuubaan; kansanäänestyksessä vuonna 2019 hyväksytyn tasavallan perustuslain määräysten mukaisesti, jolloin heille myönnetään vuodeksi tilat, jotta he voivat matkustaa Kuubaan ja suorittaa passimenettelyt.

HE-11:n myöntäminen on DIIE:n (Direktorate of Identification, Immigration and Foreigners) myöntämä, se on voimassa yhden kerran 90 päivän ajan hakijan saapumispäivästä Kuuban alueelle. Näitä 90 päivää voidaan pidentää perusteltujen syiden niin vaatiessa.

Hakeakseen HE-11:tä haltijan on esitettävä:

-Kaksi asianmukaisesti täytettyä hakulomaketta. (Katso liite 2. Lomake konsulimenettelyjä varten). Nimi (nimet) ja kaksi sukunimeä, joilla henkilö on rekisteröity hänen kuubalaiseen syntymätodistukseensa, on kirjattava.

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- Valokopio nykyisestä ulkomaan passista.

- Asiakirja, joka todistaa, että olet lähtenyt Kuubasta ennen 1. tammikuuta 1971, on ensisijaisesti oltava: alkuperäinen passi, jolla henkilö lähti Kuubasta ja jossa on lähtöpäivän leima (luettavissa) tai alkuperäinen kansalaisuustodistus , myönnetty viimeistään 1975. Kaikki muut todistusasiakirjat on vahvistettava sen myöntäneen osavaltion osavaltion ministeriön toimesta. Nämä vaatimukset koskevat ensimmäistä kertaa HE-11:een hakevia. Muissa tapauksissa hyväksytään valokopiot edellä kuvatuista todistusasiakirjoista.

Sinun on maksettava $20.00 USD HE-11-hakemuksesta ja $20.00 USD ei-henkilökohtaisesta menettelystä. Jos saat hyväksynnän, sinun on talletettava 130,00 USD apurahaa varten. Maksut suoritetaan sekillä konsulitoimistomme kanssa työsopimuksen tehneen toimiston kautta.

Hakemus pysyvään oleskeluun kansallisella alueella

Kuuban maahanmuuttoviranomaiset myöntävät sen päästäkseen kansalliselle alueelle muuttaneille Kuuban kansalaisille, jotka haluavat asettua uudelleen Kuubaan pysyvästi. Nykyisissä COVID-19:n aiheuttaman epidemiologisen tilanteen olosuhteissa pyynnöt voidaan tehdä virastojen kautta, joilla on vakiintunut työsopimus konsulitoimistomme kanssa, tai maahanmuutto-, tunnistus- ja maahanmuuttoviraston (DIIE) toimistojen kautta. Kuuba, sekä asianosaiset että heidän perheensä.

Kansallisen alueen oleskeluhakemustiedosto koostuu seuraavista asiakirjoista:

-Kaksi hakulomaketta, jotka on täytetty ja allekirjoitettu tähän tarkoitukseen varattuun laatikkoon. (Katso liite 2. Lomake konsulimenettelyjä varten).

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- Valokopio Kuuban passin pääsivulta, jolle hakijan yleiset tiedot on tallennettu.

- Valokopiot henkilöllisyysasiakirjoista Yhdysvalloissa (henkilöllisyystodistus, lisenssi tai muut).

-Rikosrekisteritodistus Yhdysvalloista.

-Henkilökohtainen pyyntökirje, jossa ilmoitat syyt miksi haluat palata asumaan maahamme ja kerrot kenet nimeät edustajaksi tai referenssiksi Kuubassa sekä annat kyseisen henkilön kotiosoitteen ja puhelinnumeron.

- Kuubassa olevan kiinteistön omistajan alkuperäinen notaarin asiakirja, jossa hän antaa hakijan luvan asua siellä pysyvästi.

-Sinun on maksettava 20,00 USD hakemuksesta ja 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta menettelystä.

Tätä prosessia käsittelevät Kuuban maahanmuuttoviranomaiset, joten hakijan on tarvittaessa esitettävä muut pyydetyt lisäasiakirjat. Konsulitoimiston tehtävänä on ilmoittaa edellä mainitusta hakijalle.

Asiakirjojen pyyntö Kuubaan

Minkä tahansa asiakirjan pyynnön hinta on 20,00 USD sekä 20,00 USD ei-henkilökohtainen käsittely. Tätä varten omistajan on esitettävä:

- Asianmukaisesti täytetty hakulomake. Hakemuslomaketta täytettäessä on aina ilmoitettava, tarvitsetko Kuuban ulkoministeriön (MINREX) laillistamaa asiakirjaa.

Katso sovellusmallit alla:

Liite 3. Syntymätodistus

Liite 4. Rikosrekisteritodistus

Liite 5. Avioliittotodistus

Liite 6. Avioeropäätös

Liite 7. Kuolintodistus

Liite 8. Yksittäisen aseman todistus

Liite 9. Ulkomaalaisrekisterin todistus

Liite 10. Kansalaisuustodistus tai negatiivinen

Liite 11. Koulutuskeskuksen myöntämä todistus

Liite 12. Avioliiton oikeuskelpoisuustodistus

Kun konsulitoimisto vastaanottaa asiakirjat Kuubasta, haltijan on lähetettävä tarvittaessa seuraavat maksut:

- Asiakirjan myöntäneen kuubalaisen laitoksen todennus: 100,00 USD.

-MINREXin laillistaminen: 40,00 USD.

-Konsulitoimiston laillistaminen: 40,00 USD.

Jokaisen asiakirjan myöntämisestä on maksettava määrätty konsulimaksu todistuksen tyypin mukaan (katso alla oleva luettelo):

- Syntymätodistus: 100,00 USD

- Rikosrekisteritodistus: 100,00 USD

- Avioliittotodistus: 100,00 USD

- Avioeropäätös: 100,00 USD

- Kuolintodistus: 100,00 USD

- Todistus naimattomuudesta: 100,00 USD

- Viimeisen tahdon todistus: 100,00 USD

-Perillisten julistustodistus: 100,00 USD

- Todistus avioliiton oikeuskelpoisuudesta: 50,00 USD

- Kansalaisuustodistus: 180,00 USD

- Ulkomaalaisten rekisterin todistus: 180,00 USD

- Kansalaisuustodistus tai sen negatiivinen todistus: 180,00 USD

- Koulutuskeskuksen myöntämä todistus: $280.00 USD (Certificate of Graduate or Disability Title: $230.00 USD)

Rekisteröinti

Syntymäkirjoitus

Syntymätranskriptio suoritetaan Yhdysvaltojen alueella syntyneille ihmisille, kuubalaisen isän tai kuubalaisen äidin/kuubalaisten vanhempien lapsille. Tämän toimen suorittaminen ei tarkoita automaattista Kuuban kansalaisuuden saamista, mutta se on olennainen vaihe hakemuksessasi. Vain Kuuban kansalaisten teot ja tosiasiat, jotka tapahtuivat mainitun viraston lainkäyttöalueella, voidaan kirjoittaa Kuuban konsulitoimistossa.

Tämän palvelun suorittamiseksi omistajan on esitettävä:

- Syntymäkirjoitushakemuslomake asianmukaisesti täytetty. Katso liite 13. Muutettu malli 09/30. Syntymäkirjoituspyyntö.

-Alkuperäinen syntymätodistus, jonka on vahvistanut sen myöntänyt osavaltion ulkoministeriö ja liittovaltion ulkoministeriö.

- Syntymäasiakirjan espanjankielinen käännös, julkisen notaarin vahvistama.

- Valokopio transkriboidusta Yhdysvaltain passista.

- Valokopiot passeista, henkilöllisyystodistuksista ja syntymätodistuksista kirjoitetun äidin ja isän.

Transkriptio on vapautettu maksuista, mutta ei asiakirjoissa vaadituista laillistuksista, joista on maksettava tästä palvelusta säädetty maksu, alkuperäisen varmenteen laillistamisesta (140,00 USD) ja espanjaksi käännöksestä (140,00 USD) USD), plus 20,00 USD ei-henkilökohtaista käsittelyä varten. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 8,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Avioliittotodistus

Sen jälkeen, kun avioliitto on solmittu maan viranomaisten edessä, kyseinen asiakirja on kirjoitettava tekstiin vastaavassa konsulitoimistossa sen lopullista tunnustamista varten Kuubassa.

Tämän palvelun suorittamiseksi omistajan on esitettävä:

-Avioliittootteen pyyntölomake, asianmukaisesti täytetty. Katso liite 14. Muutettu malli 11/30. Avioliittotodistuspyyntö.

-Alkuperäinen vihkitodistus, jonka myöntäneen osavaltion ulkoministeriö ja liittovaltion ulkoministeriö ovat vahvistaneet.

- Avioliittoasiakirjan espanjankielinen käännös, julkisen notaarin vahvistama.

- Valokopiot molempien puolisoiden syntymätodistuksista.

- Valokopiot molempien puolisoiden passeista.

-Sinun on maksettava alkuperäisen varmenteen laillistamisesta (140,00 USD), espanjankielisestä käännöksestä (140,00 USD) ja transkriptiomenettelystä (140,00 USD) plus 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 7,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Kuolemankirjoitus

Jotta Kuuban kansalaisen kuolema Yhdysvaltojen alueella tunnustettaisiin Kuubassa, se on kirjoitettava Kuuban konsulitoimistossa, jotta se voidaan merkitä kuubalaisten ulkomailla toimivien säädösten ja tosiasioiden rekisteriin.

Tämän palvelun suorittamiseksi omistajan on esitettävä:

- Syntymäkirjoituspyyntölomake, asianmukaisesti täytetty. Katso liite 15. Muutettu malli 13/30. Kuoleman transkriptiopyyntö.

-Alkuperäinen kuolintodistus, jonka ovat vahvistaneet sen myöntäneen osavaltion ulkoministeriö ja liittovaltion ulkoministeriö.

-Kuolemaasiakirjan espanjankielinen käännös, julkisen notaarin vahvistama.

- Valokopio kuubalaisesta henkilöllisyystodistuksesta ja kuolleen henkilön kuubalaisesta syntymätodistuksesta.

Covid 19:n synnyttämän tilanteen perusteella hyväksyttiin poikkeuksellisesti ja toistaiseksi suorittaa kaikki kuolinsuoritusotteisiin liittyvät laillistukset vapautettuna.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 8,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Ruumiin siirto Kuubaan / tuhkan siirto Kuubaan:

Kun haluat siirtää ulkomailla kuolleen Kuuban kansalaisen ruumiin tai tuhkan Kuubaan, kehotamme perheenjäseniä ottamaan yhteyttä suoraan paikalliseen hautaustoimistoon, joka ilmoittaa sinulle konsulitoimistossamme näissä tapauksissa noudatettavista menettelyistä ja menettelyistä. .

Notaarit

Notaaripalvelut tarjoavat hakijalle mahdollisuuden valtuuttaa toinen henkilö Kuubassa suorittamaan tiettyjä toimia hänen puolestaan ​​tai kiinteistöön tai esineeseen liittyviä toimia, kuten asumista, ajoneuvojen rekisteröintiä, kiinteistöjen lahjoituksia, vaihtoja, autojen myyntiä, avioeroa jne.

Koska henkilökohtaisten konsulipalveluiden tarjoaminen konsulipäämajassamme on mahdotonta Yhdysvaltojen monimutkaisen epidemiologisen tilanteen vuoksi COVID-19:n vuoksi, Kuuban kansalaiset, joiden on käsiteltävä asiakirjoja, erityisiä ja yleisiä valtakirjoja, voivat pyytää näitä palveluita kautta. virastot, joiden kanssa meillä on työsopimus, jotka puolestaan ​​käsittelevät näiden asiakirjojen myöntämisen vastaavan valtion asianmukaisesti valtuutettujen notaarien suoran osallistumisen kautta.

Nämä virastot lähettävät kaikki asiakirjat laillistamista varten konsulitoimistoomme, kun ne on käännetty espanjaksi, käännös on kääntäjän ja notaarin vahvistama, alkuperäisen asiakirjan ja sen käännöksen on varmentanut ministeriön todennustoimisto. Sen osavaltion osavaltio, jossa se myönnettiin, ja Washington D.C:n ulkoministeriön liittovaltion todennustoimisto

Tämän toimenpiteen suorittamiseksi on pakollista, että haltija saapuu henkilökohtaisesti vastaavan julkisen notaarin eteen voimassa olevan ja voimassa olevan Kuuban passinsa kanssa. Alkuperäisen asiakirjan laillistamispalvelun hinta on 140,00 USD, espanjaksi käännetyn asiakirjan laillistamisesta 140,00 USD sekä 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta menettelystä.

Ulkomaisten asiakirjojen laillistaminen ja sertifiointi

Ulkomaisten asiakirjojen laillistaminen ja varmennus on palvelu, jota tarjotaan, jotta ulkomailla annetut asiakirjat voivat tulla voimaan Kuubassa. Ulkomaiset asiakirjat, joita käytetään Kuubassa oikeudellisiin menettelyihin, on käännettävä espanjaksi ja oltava julkisen notaarin vahvistamia. Ne on sitten vahvistettava ne myöntäneen osavaltion ulkoministeriön ja liittovaltion ulkoministeriön toimesta.

Yhdysvalloissa myönnettyjen ulkomaisten asiakirjojen on oltava alkuperäiskappaleita tai alkuperäiskappaleiden uskollisia jäljennöksiä, jotka on allekirjoitettu asianmukaisesti, jotta ne voidaan laillistaa konsulitoimistossa.

Jokaisessa pyynnössä käyttäjän on aina esitettävä valokopio asiakirjasta vastaavan henkilön henkilöllisyystodistuksesta. Se voi olla kopio passista. Lisäksi,

Sinun on maksettava tästä palvelusta määrätty konsulimaksu: 140,00 USD alkuperäisen todistuksen laillistamisesta, 140,00 USD espanjankielisestä käännöksestä sekä 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 8,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Turistiviisumi (turistikortti)

Turistiviisumia tai turistikorttia käytetään vain ulkomaan kansalaisten matkoille, jotka haluavat matkustaa Kuubaan. Se on voimassa kerran maahantuloon 30 päivän matkan aikana, ja sitä voidaan jatkaa 30 lisäpäivällä sen hotellin toimistossa, jossa turisti yöpyy, tai maahanmuuttoviranomaisissa. Alaikäisten tulee matkustaa turistikortilla, vaikka heidät olisi lisätty vanhempiensa passiin.

Nämä viisumit voidaan hankkia konsulitoimistomme kanssa sopimuksen tehneiden toimistojen kautta tai lentokentällä lentoyhtiöiden kanssa.

Asiakirjat, jotka on hankittava sopimustoimistojen kautta:

- Voimassa oleva passi ja sen kopio.

- Turistiviisumin hakemista varten laadittu lomake, joka on täytetty asianmukaisesti kaikilla vaadituilla tiedoilla. Katso liite 16. Viisumihakemusmalli

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- Vahvistettu hotellivaraus koko Kuuban oleskelun ajaksi.

- Kopio edestakaisen matkan tai kauttakulkulipusta, joka vahvistaa kaikki osat tai kaikki käyttämäsi lentoyhtiöt.

Kun turistikorttia pyydetään toimiston kautta, sinun on maksettava 20,00 USD hakemuksesta, 50,00 USD sen myöntämisestä ja lisäksi 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 8,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Visa tuttu (A-2)

A-2-perheviisumi on palvelu, jota tarjotaan Kuuban kansalaisten vaimoille tai aviomiehille ja ulkomaalaisille lapsille, jotka aikovat matkustaa Kuubaan heidän seurassaan. Edellä mainitut Kuuban kansalaisten perheenjäsenet saavat oleskella Kuubassa enintään 90 päivää.

Asiakirjat, jotka on hankittava sopimustoimistojen kautta:

- Voimassa oleva passi ja sen kopio.

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

-valokopio avioliittotodistuksesta ja/tai syntymätodistuksesta, joka takaa suhteen Kuuban kansalaiseen.

- täytetty lomake. Katso liite 16. Viisumihakemusmalli

Kun A-2-viisumia pyydetään viraston kautta, sinun on maksettava 20,00 USD hakemuksesta, 50,00 USD myöntämisestä ja lisäksi 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 7,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Toimittajaviisumi (D-6)

Toimittajaviisumi (D-6) myönnetään henkilöille, jotka aikovat matkustaa Kuubaan suorittamaan journalistista toimintaa riippumatta siitä, liittyvätkö ne kansainvälisiin tai kansallisiin tapahtumiin. Voit pyytää tätä viisumia ottamalla yhteyttä suurlähetystömme tiedottajaan sähköpostit*e:prensa@usadc.embacuba.cu

Esitettävät asiakirjat:

- Voimassa oleva passi ja sen kopio

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- täytetty lomake. Katso liite 15. Viisumihakemusmalli

-Hakijan suorittaman toiminnan mini-opetussuunnitelma

Kun haet D-6-viisumia, sinun on maksettava 20,00 USD hakemuksesta, 50,00 USD sen myöntämisestä ja lisäksi 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 7,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Yritysviisumit (D-7)

Liiketoimintaviisumia on haettava Kuuban suurlähetystön kaupallisesta toimistosta (comercial2@usadc.embacuba.cu) ja kun konsulitoimistolle on ilmoitettu sen hyväksymisestä, viisumi myönnetään.

Esitettävät asiakirjat:

- Voimassa oleva passi ja sen kopio

- täytetty lomake. Katso liite 15. Viisumihakemusmalli

-Kaksi passityyppistä värikuvaa, korkearesoluutioinen, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

-Hakijan suorittaman toiminnan mini-opetussuunnitelma

Kun haet D-7-viisumia, sinun on maksettava 20,00 USD hakemuksesta, 50,00 USD sen myöntämisestä ja lisäksi 20,00 USD ei-henkilökohtaisesta käsittelystä. Maksutapa on USPS Postin maksumääräys.

Jokaisessa Postin kautta tapahtuvassa palvelupyynnössä et saa unohtaa lisätä tilillesi aiemmin maksettua kirjekuorta passin tai asiakirjojen palauttamista varten. On suositeltavaa käyttää aina suojattuja kuriireita ja kirjekuoria, joissa on seurantanumero ja 7,75 dollarin postimerkki molempiin suuntiin. Palautuskuori saa olla vain yksi hakijaa kohden.

Kaikki muut

Viisumityyppejä on muitakin riippuen matkan tarkoituksesta: opiskelijaviisumit, uskonnolliset viisumit, urheiluviisumit, kulttuuriviisumit, tapahtumaviisumit jne. Saadakseen niistä asianomaisen tulee ottaa yhteyttä vastaavaan kuubalaiseen vastineeseen, jotta he voivat hoitaa sen ja tarkistaa myöhemmin konsulitoimistosta, onko heillä mainittu hyväksyntä.

Kuuban kansalaisuuden hakemus

Tammikuussa 2018 tuli voimaan uudet maahanmuuttosäännökset, joiden avulla kuubalaisten lapset, jotka ovat syntyneet ulkomailla Kuuban ulkomailla olevista konsulaateista, tulivat voimaan ilman, että vaaditaan matkustamista Kuubaan kyseisen hyväksynnän saamiseksi.

Prosessin on aloitettava kuubalaisen ulkomailla syntyneen lapsen syntymätodistus. Kun Kuuban syntymätodistus on myönnetty Kuuban erityisessä siviilirekisterissä (joka on johdettu syntymäkopiosta), se on esitettävä ulkomailla sijaitsevassa konsulaatissa yhdessä muiden kansalaisuushakemuksen voimaantuloon tarvittavien asiakirjojen kanssa.

Hakeakseen Kuuban kansalaisuutta asianomaisen on esitettävä konsulitoimistomme kanssa sopimuksen tekevän edustajan välityksellä seuraavat asiakirjat:

- täytetty ja allekirjoitettu hakulomake vastaavan muunnelman mukaan:

  • Katso liite 17. Malli nro 1. Hakemus Kuuban kansalaisuuden saamiseksi syntymän perusteella. (aikuiset).
  • Katso liite 18. Malli nro 2. Hakemus Kuuban kansalaisuuden saamiseksi syntymän perusteella. (alaikäinen tai oikeustoimikyvytön).
  • Katso liite 19. Malli nro 3. Hakemus Kuuban kansalaisuuden saamiseksi syntymän perusteella. Alaikäiset (kun toinen vanhemmista on läsnä).
  • Katso liite 20. Malli nro 4. Hakemus Kuuban kansalaisuuden saamiseksi syntymän perusteella. Kun sen tekee kolmas henkilö.

-Alkuperäinen syntymätodistus, jonka on myöntänyt MINJUSin kuubalaisten ulkomailla toimivien säädösten ja tekojen rekisteri.

- Nykyinen passityyppinen värikuva, korkea resoluutio, vaalealla taustalla, edestä, kasvot ja pää peittämättä ja ilman tummia laseja.

- Valokopio voimassa olevasta ja nykyisestä passista.

-Valokopiot hakijan vanhempien voimassa olevista ja voimassa olevista passeista. Jos toinen vanhemmista on kuollut, on esitettävä kuolintodistus, joka korvaa passin valokopion.

-Hakijan kuubalaisen isän tai äidin alkuperäinen syntymätodistus.

- Valokopio hakijan ei-kuubalaisen isän tai äidin syntymätodistuksesta.

Alle 18-vuotiaiden alaikäisten osalta on toimitettava myös täytetty yleinen lomake (ks. liite 2. Lomake konsulimenettelyistä). Jos toinen vanhemmista ei ole paikalla, on esitettävä liittovaltion ulkoministeriön asianmukaisesti vahvistama valtuutuskirja isältä tai äidiltä, ​​joka ei ole paikalla.

Jos hakija aikoo oleskella Kuubassa, hänen on esitettävä myös kiinteistön omistajan notaarin antama asiakirja, josta käy ilmi asianosaisen valtuutus asua kiinteistössä.

Tällä palvelulla ei ole määrättyä maksua.

Pyynnön haltijan on saatava vastaus seuraavien 90 arkipäivän kuluessa pyynnön lähettämisestä, ja jos se on myönteinen, toimivaltaiset viranomaisemme antavat Kuuban kansalaisuuden hyväksymispäätöksen, jolla Kuuban kansalainen voi pyytää viraston kautta hänen Kuuban passinsa.

Konsulipalvelut (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6045

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.